Djokovic sætter endelig ord på: Vil aldrig glemme det

01/01/2023 11:01

|

Nicolai Busekist

Foto: Jean Catuffe/Getty Images

Mest læste i dag

Novak Djokovic var sidste år tilmeldt den ikoniske turnering, men endte med at blive smidt ud af landet. Nu sætter han endelig ord på.

Det endte med at skabe overskrifter i hele verden, da det kom frem, at Novak Djokovic var blevet smidt ud af Australien. Det skete på baggrund af et større corona-kaos.

For den serbiske tennisspiller var det ikke en sjov oplevelse. Faktisk er han sikker på, at han aldrig kommer til at glemme det.

Det gjorde han ifølge CNN klart ved et pressemøde torsdag, efter at være vendt tilbage til Australien, hvor han skal indlede sine forberedelser til Australian Open, der spilles om få uger.

"Du kan aldrig glemme sådan en hændelse. Det er en ting, som altid hænger ved. Det er noget, jeg aldrig har oplevet før og formentlig aldrig kommer til igen," lød det far den 35-årige stjerne.

Sidste år var det et krav, at alle tennisspillere, der deltog i Australian Open, skulle være vaccineret. Det hverken er eller var Djokovic, men alligevel fik han tilladelse til at deltage i den kendte turnering.

Det var dog ikke alle, der tog godt imod denne nyhed. Rigtig mange blev rasende, da det kom frem, at han havde fået tilladelse til at deltage, da de mente, at han fik særbehandling.

Da serberen rejste til Australien for at deltage i turneringen, fik han dog ikke lov til at rejse ind i landet, fordi der var problemer med hans visum og den undtagelse, der efter sigende var blevet udstedt, så han kunne rejse ind i landet.

Ikke nok med det, så blev den serbiske stjerne også idømt et forbud mod at rejse ind i Australien i tre år. Heldigvis for Djokovic blev han benådet i november, hvor hans forbud blev ophævet.

Derfor er det også muligt for ham at være tilbage i Australien, hvor han ifølge CNN skal spille med i turneringen Adelaide International, som han bruger som opvarmningen til grand slam-turneringen Australian Open.