Efter triumf: Holger Rune tager stort spring

Af: Nicolai Busekist

|

02/05/2022 14:43

Mest læste i dag

Søndag vandt Holger Rune sin første turnering på ATP Touren. Det sikrede ham ikke blot en flot præmie, men også et stort spring op ad verdensranglisten.

Mandag er verdensranglisten i tennis blevet opdateret. Her er der flere spillere, der har rykket sig, og én af dem, der har taget et stort spring op, er danske Holger Rune.

Det hænger naturligvis sammen med, at han søndag kunne glæde sig over sin første turneringssejr på ATP Touren. Dette har medført, at han nu er rykket helt op som nummer 45 i verden.

Inden da var Holger Rune at finde på 25 pladser længere nede på listen, hvorfor det er et stort spring, han har taget. Ser man på spillerne i top-150, er det faktisk den danske stjerne, der har taget det største spring frem.

Den flotte bedrift skyldes, at han fik 250 point til verdensranglisten med fra sin sejr i BMW Open, der nemlig er en såkaldt ATP 250-turnering.

Der er god grund til at være glad for sine nye placering på verdensranglisten. At han nu er nummer 45, har nemlig den betydning, at han kan slippe for at skulle spille kvalifikationskampe, for at sikre sig en plads i de større turneringer.

Ydermere kan han også glæde sig over, at han er den danske tennisspiller, der har den bedste placering på listen. Den næstbedste er Mikael Torpegaard, der har en placering som nummer 363.