For første gang i næsten to årtier: Nadal er ude

Af: Nicolai Busekist

|

20/03/2023 11:59

Mest læste i dag

For første gang i næsten to årtier, er tennisstjernen Rafal Nadal ikke længere en del af top-10 på ATP-verdensranglisten.

For tiden er Rafael Nadal ude med en skade i hoften. Det betyder, at han ikke har haft mulighed for at deltage i turneringer i de seneste måneder.

Det har nu fået konsekvenser for den spanske stjerne, da han ved mandagens opdatering er dumpet ned som nr. 13 på verdensranglisten i tennis.

Det er noget helt særligt, da det er første gang siden april 2015, at han er faldt ud af top-10 på den prestigefyldte liste.

Anderledes godt ser det ud for hans landsmand, Carlos Alcaraz, der igen er hoppet som nr. 1 i verden. I samme ombæring har han smidt serbiske Novak Djokovic ned på en 2. plads.

Det er en plads, han har sikret sig, efter at have vundet ATP-turneringen i Indian Wells natten til mandag dansk tid, hvor han vandt over russeren Daniil Medvedev i finalen.

Djokovic fik dog ingen point med fra denne turnering, da han slet ikke fik mulighed for at deltage, fordi han var udelukket fra USA, da han ikke er vaccineret mod coronavirus.

Af samme grund er Djokovic heller ikke med, når der i denne uge bliver spillet Miami Open. For at kunne beholde sin 1. plads, kræver det dog, at den 19-årige Alcaraz også vinder turneringen i Miami.

Nadal kommer ikke til at hente point i Miami, da han har meldt fra i både Indian Wells og Miami. I stedet forventer han at gøre comeback i starten af april, hvor han vil tage hul på sin grussæson ved Monte Carlo Masters.