Her sker det for første gang siden 2021 for Novak Djokovic

Af: Emil Martesen

|

17/08/2023 09:15

Mest læste i dag

For første gang i over to år sker det for den serbiske stjerne.

I en meget forventet genkomst til den amerikanske tennisscene viste Novak Djokovic, verdens næsthøjest rangerede tennisspiller, sin dygtighed ved Western og Southern Open.

Hans kamp mod Alejandro Davidovich Fokina blev dog noget kortere end forventet.

Allerede to point inde i andet sæt måtte Davidovich Fokina, synligt i smerte, trække sig tilbage på grund af en skade i den nedre del af ryggen, hvilket gav Novak Djokovic en hurtig sejr.

Novak Djokovics tilbagekomst til USA har været præget af blandede følelser.

Selvom han ikke lagde skjul på, at han havde sympati for Davidovich Fokina og nævnte deres venskab uden for grønsværen og træningssessioner i Spanien, anerkendte han også de udfordringer, han stod overfor på grund af COVID-19 vaccine restriktionerne, der holdt ham væk fra amerikanske turneringer.

Denne optræden i Cincinnati er hans første siden 2019, med 2020-udgaven afholdt i New York på grund af pandemien.

Den serbiske mester står inden længe ansigt til ansigt med Gael Monfils.

Novak Djokovic forbliver optimistisk på trods af, at han ikke rigtigt fik taget hul på turneringen med kun ét sæt:

"At spille et sæt er bedre end slet ikke at spille eller tabe. Jeg har en ny chance i morgen".

På damesiden lavede top-rangerede Iga Swiatek også en stærk præstation ved at besejre den amerikanske kvalifikationsspiller Danielle Collins.

Iga Swiatek, som aldrig har nået kvartfinalerne i Cincinnati-turneringen, udtrykte sin voksende tillid til sit spil i år.

Turneringen blev også vidne til nogle overraskelser, med 18-årige Linda Noskova, der besejrede niende-rangerede Petra Kvitova, alt i mens klarede Stefanos Tsitsipas at overvinde amerikaneren Ben Shelton i en tæt kamp.