Holger Rune: Det er altid specielt

21/06/2023 06:05

|

Nicolai Busekist

Foto: Pim Waslander/Soccrates/Getty Images

Mest læste i dag

Holger Rune havde tirsdag god grund til at være glad. Her vandt han nemlig sin første seniorkamp på græs. 

I første runde af Cinch Championships i London stod Holger Rune overfor Maxime Cressy. Inden han gik ind på banen, havde han aldrig vundet en professionel kamp på græs. 

Det fik han dog lavet om på, da han i to sæt vandt over den amerikanske Cressy. Kampen fik han lukket med et par slag i verdensklasse i den sidste tiebreak. 

Efter kampen lagde han ikke skjul på, at han var meget glad for, at han endelig havde vundet en kamp på græs. 

"Jeg er meget glad. Det er altid specielt med den første sejr på et underlag, så jeg har det rigtigt godt," sagde Rune lige efter kampen ifølge TV 2 Sport

Han forklarede også, at han ikke kom godt fra start, da han var nødt til at bruge lidt tid på at få tilpasset sit spil. Desuden slog han fast, at Cressy lagde hårdt ud, hvilket gjorde det svært for den unge dansker at komme i gang. 

Derfor endte det også med, at den 20-årige Rune var bagud med 5-2 i første sæt. Alligevel formåede han at spille sig tilbage i kampen. Og ikke nok med det, så vandt han også det første sæt i en tiebreak. 

I de fleste af deres dueller, var der blot tale om en serv og en flugtning. Derfor var det en kamp, hvor der ikke var specielt meget flydende spil. 

For Rune har det i høj grad handlet om at tilpasse sig til at spille på græs. Det er ikke et underlag, som han har været gode venner med før i tiden. Derfor har det krævet, at han har arbejdet for det, hvilket han også gjorde i kampen mod Cressy. 

"Jeg synes, jeg arbejder i hele kampen. Jeg arbejder på mit spil på banen, bliver ved med at holde fokus, og når det gælder, finder jeg de gode slag, som vi så i tiebreaken, når det var vigtigt. Jeg blev ved med at arbejde, hvilket var grunden til, at jeg kunne spille bedre," sagde han ifølge TV 2 Sport. 

I anden runde af Cinch Championships skal Rune spille mod Ryan Peniston, der ligger nummer 265 i verden. Det betyder dog ikke, at det bliver en let kamp. Den britiske spiller vandt nemlig over Rune på græs sidste år.