Holger Rune fortsætter opturen: Bedste placering nogensinde

31/10/2022 09:56

|

Nicolai Busekist

Foto: Mike Stobe/Getty Images

Mest læste i dag

Til trods for, at Holger Rune tabte i finalen i ATP-turneringen i Basel, har han taget stort spring op på ATP-verdensranglisten.

Mandag er ATP-verdensranglisten blevet opdateret. Efter sit nederlag til Felix Auger-Aliassime i finalen i Basel, er danske Holger Rune nu at finde på en 18. plads.

Dermed kan han glæde sig over, at han igen har sat rekord. Det er nemlig den højeste placering, han hidtil har haft i sin karriere.

Inden mandagens opdatering, var han at finde på en 25. plads. Det vil sige, at han har taget et stort spring på intet mindre end syv pladser.

Hertil er det værd at nævne, at det er første gang i hans karriere, at Rune har stået i en finale på ATP 500-niveau. På denne måde fik han også markeret et nyt højdepunkt i sin karriere.

På trods af, at han kæmpede bravt, måtte han se sig slået af canadiske Felix Auger-Aliassime, der også er hoppet frem på ATP-ranglisten denne mandag. Han ligger nu nummer 8.

Felix Auger-Aliassime vandt 6-3, 7-5 over Holger Rune i en yderst velspillet kamp. Den canadiske tennisstjerne kan desuden bryste sig af at have taget sin tredje ATP-titel i træk.

På verdensranglisten er der ikke sket de store ændringer helt i toppen. Den 19-årige spanske Carlos Alcaraz er nemlig fortsat suveræn verdensetter, mens landsmanden Rafael Nadal indtager andenpladsen.

Daniil Medvedev er dog rykket en plads frem, da han søndag vandt ATP-turneringen i Wien, hvilket skubbede norske Casper Ruud ned på en fjerdeplads, mens han selv har indtaget tredjepladsen.