Holger Rune hædret med flot pris

Af: Nicolai Busekist

|

07/01/2023 07:52

Mest læste i dag

Den danske tennisstjerne Holger Rune er blevet hædret med en flot pris, efter den bedste sæson i sin karriere.

De færreste vil mene, at det overhovedet har været op til diskussion, hvem der skulle vinde, men nu er det slået fast, at Holger Rune er blevet kåret til 'Årets Tennisspiller 2022' i Danmark.

Det skriver Dansk Tennis Forbund i en pressemeddelelse.

Den 19-årige stjerne har vundet prisen foran Clara Tauson og Sofia Samavati, der var de to andre spillere, der var nomineret til den flotte pris.

Prisen har han vundet på baggrund af et imponerende 2022, der blev rundet flot af, da han vandt over serbiske Nova Djokovic i finalen ved Masters 1000-turneringen i Paris.

Hertil formåede han også at sikre sig yderligere to turneringssejre, ligesom han gik fra at være nummer 103 på verdensranglisten til at slutte året som nummer 11.

"2022 var mit første år på ATP Touren, hvor jeg for første gang skulle spille en masse af de turneringer, jeg ellers kun var vant til at følge på tv," lyder det fra Holger Rune i pressemeddelelsen.

"Jeg har altid arbejdet hårdt og målrettet på at komme helt til tops, så jeg er glad for de anerkendelser, der kommer undervejs - også prisen som Årets Tennisspiller," siger han også.

Den unge tennisstjerne befinder sig for tiden i Australien, hvor han er i fuld gang med at forberede sig til en af de største turneringer i år, grand slam-turneringen Australian Open.

Det er første gang i sin karriere, at Holger Rune har kunnet lade sig kåre som Årets Tennisspiller i Danmark. De senest tre år er prisen blevet tildelt Clara Tauson.

Og faktisk skal man helt tilbage til 2012, før man finder en anden mandlig vinder. Her blev prisen givet til Frederik Løchte Nielsen.