Holger Rune slutter året uden for top-10

Af: Nicolai Busekist

|

22/11/2022 11:54

Mest læste i dag

Holger Rune kunne ikke holde fast i sin placering i top-10 på verdensrangliste i tennis. Han er nemlig faldet en plads ned.

Det danske tennistalent Holger Rune havde lige akkurat ikke succes med at slutte året af i top-10 på verdenranglisten i tennis.

Den sidste opdatering af listen blev frigivet mandag, hvor Holger Rune mistede en smule point. Det har betydet, at han er faldet ned på en plads som nummer 11 i verden.

I og med, at sæsonen er slut, betyder det, at det også bliver hans placering for kalenderåret 2022, som har været det bedste år i hans karriere hidtil.

I sidste uge lå Holger Rune nummer ti, hvilket betød, at han også var indkaldt som førstereserve ved ATP Finals, da Carlos Alcaraz var blevet skadet forud for turneringen.

10. pladsen kunne han dog ikke helt holde fast i, da han er blevet overhalet af polske Hubert Hurkacz, der dermed slutter året af som nr. 10 i verden.

Det er dog ikke meget, der adskiller de to spillere. Holger Rune måtte nemlig give afkald på 23 point, fordi han ikke kom i aktion ved sæsonfinalen, hvilket var nok til, at de byttede plads.

Hurkacz rykkede dermed op som nummer 10 med i alt 2.905 point, mens Rune må acceptere, at han slutter året af på en 11. plads med i alt 2.888 point.