Kunne have vundet enorme summer: Status som uvaccineret koster Djokovic dyrt

Af: Nicolai Busekist

|

20/03/2023 09:59

Mest læste i dag

Tennisstjernen Novak Djokovic har været tvunget til at trække sig fra flere store turneringer, fordi han ikke er vaccineret mod coronavirus.

Der er kun ganske få tennisspillere, der har valgt, at de ikke vil vaccineres mod coronavirus. En af dem, der har besluttet, at han ikke vil dette, er serbiske Novak Djokovic.

Han er et af de største navne i tennis, hvorfor han har været tvunget til at trække sig fra flere turneringer, som han ellers havde sikret sig en plads i.

I løbet af de seneste 14 måneder har han været tvunget til at trække sig fra flere store turneringer, og den seneste i rækken er Miami Open.

Tidligere denne måned blev det meldt ud, af Djokovic havde trukket sig fra turneringen, efter arrangørerne insisterede på, at de havde 'prøvet alt', for at skaffe ham en tilladelse til at spille.

USA er et af de sidste lande i verden, der kræver, at man er vaccineret, hvis man vil rejse ind i landet. I alt har krav som dette kostet Djokovic deltagelse i otte store turneringer siden starten af sidste år.

Ikke nok med, at det har kostet ham en stor mængde point, der kunne have givet ham en solid føring på ATP-ranglisten, så er han også gået glip af enorme præmiesummer.

Ifølge mediet Tennis 365 er han gået glip af intet mindre end 9,35 millioner pund i potentiel indtjening, hvis han havde vundet alle otte turneringer. Det er svarende til næsten 80 millioner danske kroner.