Novak Djokovic er havnet i massiv modvind

Af: Nicolai Busekist

|

10/09/2023 06:41

Novak Djokovic er havnet i modvind, efter han fredag aften dansk tid vandt over Ben Shelton.

Mest læste i dag

Der var ikke nogen, der var i tvivl om, at Novak Djokovic var favorit til at vinde semifinalen mellem ham og Ben Shelton.

Sådan endte det også med at gå. Men normalt bliver en spiller som Djokovic hædret for sin indsats. Det er ikke sket denne gang.

Derimod har han fået stor kritik for at have ydmyget sin kun 20-årige modstander, efter at have vundet over ham i tre sæt. 

Efter kampen valgte den erfarne serber nemlig at kopiere Sheltons jubelscene. Det kan du se i opslaget herunder.

Især på de sociale medier har det sat gang i en del skriverier, hvor flere har rettet kritik af Djokovic. De mener ganske enkelt, at han burde have holdt sig for god til at gøre sådan noget.

Hos kommentatorerne fra ESPN blev det også bemærket. De kommenterede også på, at der var kold luft mellem de to spillere, da der skulle gives hånd efter kampen.

"Det var ikke det varme håndtryk, som man normalt ser fra Djokovic. Han giver normalt en et klap på ryggen eller en halv krammer," lød det fra dem ifølge Ekstra Bladet.

På det sociale medie X har Djokovic fået kritik fra flere sider. En af dem, der har valgt at rette kritik af hans beslutning om at kopiere jubelscenen, er den anerkendte tennisjournalist Gaspar Ribeiro Lanca.

"Fuldstændig unødvendig jubelscene fra 36-årige Novak Djokovic efter at have slået 20-årige Ben Shelton, der spillede den største kamp i sin karriere foran hjemmepublikum og aldrig har været respektløs over for ham (Djokovic, red.)," skrev han i sit opslag på X.

På et pressemøde efter kampen, sagde Djokovic, at der ikke var nogen ond hensigt med at kopiere hans jubelscene. Derimod kunne han bare godt lide den, fordi den var 'meget original'.

Han hævder derfor, at der fra hans side ikke har været et forsøg på at stikke til Shelton.