Novak Djokovic insisterer: Fortryder det ikke

22/03/2023 11:56

|

Nicolai Busekist

Foto: Jean Catuffe/Getty Images

Mest læste i dag

Tennisstjernen Novak Djokovic insisterer på, at han ikke fortryder, at han ikke er blevet vaccineret mod coronavirus, selvom det har fået konsekvenser for ham.

Denne måned har Djokovic været tvunget til at trække sig fra ATP 1000-turneringerne i Indian Wells og Miami, da han ikke er vaccineret mod coronavirus.

Den 35-årige tennisstjerne søgte om at få dispensation til at spille i de to turneringer, men fik afslag på dette.

I USA er der fortsat regler om, at man ikke kan rejse ind i landet, hvis man ikke er vaccineret mod coronavirus. Det forventes dog at blive ophævet i maj, hvorfor Djokovic sandsynligvis vil kunne deltage i US Open senere på året.

"Jeg fortryder intet. Jeg har lært gennem livet, at fortrydelser kun holder dig tilbage, og får dig til at leve i fortiden," sagde Djokovic til CNN ifølge Sky Sports.

"Det har jeg ikke lyst til. Jeg har heller ikke lyst til at leve for meget i fremtiden. Jeg vil være mest muligt i nutiden, men selvfølgelig tænke over fremtiden og skabe en bedre fremtid."

"På samme tid er det en velovervejet beslutning, jeg har truffet, og jeg ved, at der altid er en risiko for, at jeg ikke kan rejse. Det er den nuværende situation, som jeg håber vil ændre sig senere på året ved US Open. Det er den vigtigste turnering for mig i USA."

Derudover lykønskede han også spanske Carlos Alcaraz, der har overtaget 1. pladsen på ATP-ranglisten, efter at have vundet Indian Wells, uden at have tabt et sæt.

"Jeg lykønsker Alcaraz. Han fortjener absolut er være tilbage som nr. 1. Jeg er mere entusiastisk end nogensinde, mere motiveret end nogensinde for min sport, min familie, min fond, alle de projekter og de ting, jeg laver udenfor banen."

"Værdigheden og integriteten og det at forblive tro mod mig selv, og min overbevisning og mine rettigheder betyder alt."