Novak Djokovic udbygger utrolig rekord

06/11/2023 08:03

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Novak Djokovic er nærmest ikke til at stoppe, og har nu udbygget en i forvejen imponerende rekord.

Mest læste i dag

Holger Rune havde en chance for at sætte en stopper for det i kvartfinalen ved Paris Masters. Det formåede den danske stjerne dog ikke at gøre, da han tabte i tre sæt.

Lørdag fik Andrey Rublev også chancen for at stoppe Djokovic på vejen mod finalen. Heller ikke han havde succes med dette, selvom han vandt første sæt og gav ham kamp til stregen.

Søndag stod Djokovic over for Grigor Dimitrov i finalen ved Paris Masters. Her var det tydeligt, at det var den rutinerede serber, der var bedst. Han vandt derfor kampen i to sæt med cifrene 6-4 og 6-3.

Dermed kunne han skrive sin Masters 1000-sejr nummer 40 på CV'et. Det er han den eneste mandlige tennisspiller i historien, der har formået at gøre. Han sad i forvejen på 1.-pladsen på denne liste, men har nu udbygget sin rekord yderligere.

Nærmeste efterfølger på listen er spanske Rafael Nadal, der har vundet 36 Masters 1000-titler i karrieren. 3.-pladsen er Roger Federer indehaver af med i alt 28 sejre.

Ser man bort fra Nadal, så er Andy Murray den nærmeste aktive spiller på listen. Han har vundet 14 Masters 1000-titler i sin karriere.

Derfor er det også utænkeligt, at det er en rekord, der bliver slået i den nærmeste fremtid. Særligt taget i betragtning af, at den 36-årige serber ikke ser ud til at skrue ned for tempoet.

Næste fokus for Djokovic, er at blive helt klar til sæsonfinalerne i Torino. Han har selv udtalt, at han har kæmpet med sygdom i Paris, hvorfor han sandsynligvis vil fokusere på restitution forud for turneringen i Torino.

Her kan han potentielt tørne ind i danske Holger Rune, som har sikret sig en af de otte attraktive pladser ved turneringen.