Nu straffes Wimbledon

Af: Nicolai Busekist

|

21/05/2022 12:00

Mest læste i dag

ATP og WTA har valgt at straffe Wimbledon, efter arrangørerne bag turneringen besluttede at udelukke alle russiske og hviderussiske spillere som svar på Ruslands invasion af Ukraine.

Wimbledons beslutning om at udelukke alle russiske og hviderussiske spillere, er blevet mødt af kritik fra både ATP og WTA, hvilket har medført, at Wimbledon nu er blevet frataget ranglistepoint.

"Det er også et brud på vores aftale om ranglisten. Hvis ikke forholdene ændrer sig, er det med stor fortrydelse og modvilje, at vi ikke ser andre udveje, end at fjerne ATP-point fra Wimbledon i 2022," skriver ATP på deres hjemmeside ifølge Mirror.

Det vil sige, at der ikke vil blive givet point til verdensranglisten til de tennisspillere, der skal deltage ved årets Wimbledon. Det gælder desuden for både mænd og kvinder.

Årsagen til dette er, at ATP mener, at Wimbledon underminerer både principperne og integriteten bag ATP's verdensrangliste, da de har besluttet sig for at udelukke både russiske og hviderussiske spillere.

All England Club, der står bag Wimbledon, har dog ikke i sinde at trække sin beslutning tilbage. Det har de allerede meldt ud på deres hjemmeside, hvor de igen begrunder deres beslutning med den russiske invasion af Ukraine.

Wimbledon har derfor valgt at gå skridtet videre, end ATP og WTA har valgt at gøre. De har nemlig tilladt russiske og hviderussiske spillere at spille under neutralt flag, men dette vil Wimbledon ikke tillade.