Stigende bekymring for forsvundet tennisstjerne: 'Er hun i sikkerhed?'

Af: Nicolai Busekist

|

15/11/2021 12:01

Mest læste i dag

Den 35-årige kinesiske tennisstjerne Peng Shuai har ikke givet lyd fra siden starten af november, og det vækker bekymring.

I starten af november anklagede Peng Shuai en kinesisk toppolitiker for seksuelt overgreb. Siden da har ingen hørt fra den tidligere verdensetter i kvindedouble.

Det er noget, der har ført til stor bekymring rundt omkring i tennisverdenen, hvor det har fået flere til at stille spørgsmålstegn ved, hvad der er sket.

Derudover er der flere, der giver udtryk for, at de bekymrede for, at der skulle være sket den 35-årige tennisstjerne noget alvorligt.

"Ja, de anklager er meget foruroligende. Jeg har kendt Peng, siden hun var 14; vi skal alle være bekymrede. Det er alvorligt. Hvor er hun? Er hun i sikkerhed? Al information ville være skønt," skriver tidligere tennisstjerne Chris Evert på Twitter ifølge B.T.

Chris Evert udsendte sit tweet i kølvandet på en opdatering fra WTA. Efterfølgen der hashtagget '#WhereIsPengShuai' begyndt at florere på de sociale medier.

"De seneste begivenheder i Kina omkring WTA-spilleren Peng Shuai er en stor bekymring. Peng Shuai og andre kvinder fortjener at blive hørt, ikke censureret. Hendes anklage omkring et seksuelt overgreb begået af en tidligere kinesisk leder fortjener at blive behandlet med alvor," lød det søndag fra WTA-formand Steve Simon.

Opdateringen har resulteret i, at der er flere brugere på de sociale medier, der udtrykker bekymring for Peng Shuai.

Tennisstjernen er ikke blevet set siden hun anklagede tidligere vicepremierminister i Kina Zhang Gaoli for seksuelt overgreb, som ifølge Peng skulle have fundet sted for tre år siden.

Overgrebet beskrev hun i et opslag, der blev delt på de sociale medier, men som kort tid efter blev slettet. Det amerikanske medie CNN nåede dog at se opslaget fra tennisstjernen.

Angiveligt skrev hun i opslaget, at toppolitikeren tog hende med hjem og 'tvang hende til at have et forhold'. Dertil understregede hun, at hun ikke gav samtykke til sex.