Tennisstjerne er ét point fra at vinde: Så gør han noget utilgiveligt og bliver øjeblikkeligt diskvalificeret

05/10/2023 12:48

|

Nicolai Busekist

Tennisstjernen Marc Polmans blev diskvalificeret fra kvalifikationsturneringen til Shanghai Masters efter en utilgivelig handling.

Mest læste i dag

Marc Polmans er havnet i massiv modvind, efter at være blevet diskvalificeret fra kvalifikationsturneringen til Shanghai Masters. Årsagen til dette er, at han i frustration smadrede en bold i ansigtet på dommeren.

Polmans, der ligger nummer 140 i verden, havde ellers matchpoint i sin kamp mod italienske Stefano Napolitano. Han fik det dog ikke udnyttet, men sendte i stedet bolden i nettet.

I stedet for at vende sig rundt og fortsætte kampen, valgte han i stedet at hamre til bolden ved nettet, som blev sendt direkte op i ansigtet på dommeren.

I et øjebliks raseri og frustration formåede Polmans derfor at ødelægge alt for sig selv. Efter at have klasket hårdt til bolden helt oppe ved nettet, gik der kun få sekunder, før den ramte dommeren direkte i ansigtet.

Det fik store konsekvenser for Polmans, der endte med at blive diskvalificeret på stedet. Det betød også, at Napolitano kunne glæde sig over at have sikret sig en plads ved den primære turnering.

Derudover står Polmans også til at miste sine præmiepenge fra kampen mod Alibek Kachmazov tidligere i kvalifikationsturneringen. De point, han havde sikret sig til verdensranglisten, har han også været nødt til at give afkald på.

I ATP-reglerne fremgår det tydeligt, at tennisspillerne ikke må slå til bolden i vrede. Selvom bolden ikke havde ramt dommeren, ville Polmans derfor sandsynligvis være blevet straffet for sin handling.

Ifølge mediet Daily Star er det endnu uklart, hvor stor en bøde, som Polmans kan se frem til at få fra ATP. Desuden vides det heller ikke, om det kommer til at have konsekvenser på anden vis.

Landsmanden Nick Kyrgios har reageret på episoden på det sociale medie X, hvor han skriver, at han er nysgerrig efter at høre om bødens størrelse.

"Interesseret i at se, hvad bøden bliver, alt taget i betragtning (15 tusind pund) for flaskerysten ved Queens," skriver han med henvisning til en af sine egne tidligere bøder.