03/10/2023 06:52

Det gik ikke, som Holger Rune havde håbet på i China Open, hvor han blev slået ud efter blot to kampe.

Mest læste i dag

Holger Rune forsøger stadig at genfinde sit høje niveau, efter han i lang tid har haft store problemer med en skade i sin ryg.

Efter en pause, vendte han retur til banen i ATP-turneringen China Open. Her gik det dog ikke, som han havde håbet på, at det ville gøre. Den danske tennisstjerne blev nemlig sendt ud af turneringen efter blot to kampe.

Dette betyder dog ikke, at han er helt færdig i Kina. Senere i denne uge skal han igen i aktion, da han skal deltage i en kinesisk turnering i Shanghai.

I denne forbindelse er der gode nyheder for den blot 20-årige tennisspiller. Det skyldes, at han først og fremmest kan glæde sig over at skulle sidde over i første runde, på grund af sin placering som nummer fire på verdensranglisten.

I anden runde skal Rune spille mod vinderen af opgøret mellem Brandon Nakashima, der er nummer 123 i verden, og Bernabe Zapata Miralles, der er nummer 72 i verden. Derfor står han til at få overkommelig kamp i anden runde, skriver Ritzau.

Rune er tredjeseedet til turneringen i Shanghai, som er en Masters 1000-turnering. Det betyder, at den er niveauet under de fire Grand Slam-turneringer. Hvis han formår at spille sig helt frem til finalen, kan han potentielt ende med at stå overfor spanske Carlos Alcaraz.

Hvis alle lever op til deres seedninger, vil han dog først skulle besejrede russiske Daniil Medvedev, der ligger nummer tre på verdensranglisten.

I år er det endnu ikke lykkedes Rune at vinde en turnering på Masters 1000-niveau. Han har spillet sig i en finale to gange, men har tabt dem begge.

Han vandt sin første Masters 1000-turnering i Paris sidste år, hvor han vandt over verdensetter Novak Djokovic i finalen. Serberen er ikke med i turneringen i Shanghai, og er derfor ikke en potentiel modstander for Rune.