Tennisstjerne i stor bedrift: Første gang siden 2004

Af: Nicolai Busekist

|

14/06/2022 08:00

Mest læste i dag

Daniil Medvedev har opnået en imponerende bedrift, som ikke er sket siden 2004. Han har nemlig overtaget førstepladsen på ATP-listen fra Novak Djokovic.

Djokovic kan derfor ikke længere kalde sig selv for verdens bedste tennisspiller. Denne titel tilfalder derimod nu Daniil Medvedev.

De ændringer, der er sket i toppen af ATP-listen, er bl.a. opstået som følge af, at All England Club fik fjernet sine ranglistepoint, skriver BBC Sport.

Og nu er den 26-årige russiske Daniil Medvedev i toppen på listen med i alt 7.950 point.

Han har afløst serbiske Novak Djokovic, der er faldet ned på en tredjeplads med i alt 6.770 point. 2. pladsen er gået til den 25-årige Alexander Zverev fra Tyskland, der har 7.075 point.

Det faktum, at Wimbledon er blevet frataget sine ranglistepoint, fordi du har suspenderet alle russiske og hviderussiske spillere på grund af Ruslands invasion af Ukraine, vil også få betydning for stillingen fremadrettet.

At det er lykkedes for Medvedev at indtage 1. pladsen på ATP-ranglisten, er desuden en stor bedrift. Det er nemlig første gang i hele 18 år, at det ikke er enten Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer eller Andy Murray, der topper listen.

Tilbage i 2004 var det amerikanske Andy Roddick, der for en kort stund formåede at vippe Djokovic af pinden. Det gjorde han i februar måned.