Tennisstjerne tilbringer sin jul i detention

Af: Nicolai Busekist

|

07/01/2022 13:52

Mest læste i dag

Tennisstjernen må fejre den ortodokse jul i et australsk detentionshotel, efter komplikationer ved indrejse i landet, hvor han skulle deltage i Australian Open.

For mange bliver julen fejret med god mad og nærvær med familien den 24. december. Men for den serbiske tennisstjerne, Novak Djokovic, bliver julen fejret d. 6 og 7. januar, da han er ortodoks kristen, hvor de følger en anden kalender.

Den nuværende verdensetter er havnet i denne situation, efter der har været tvivl om, hvorvidt han kunne få et "wildcard" af staten Victoria i Australien. Han er nemlig ikke er vaccineret mod corona, hvilket er krav ved indrejse i landet.

Novak Djokovic rejste for nylig til Australien, og troede ifølge Stuff.nz, at hans papirer var i orden, da han havde fået tilladelse af staten Victoria til at rejse ind i landet uden den påkrævede vaccine.

I stedet for at forberede sig på at forsvare sin Australian Open-titel, sidder Djokovic på et hotel, hvor han forbereder sig til et møde på mandag, hvor hans skæbne vil blive afgjort.

Det er derfor fortsat uvist, om han kommer til at kunne forsvare sin titel, men flere fans og kolleger har været ude for at vise sin støtte.

Blandt andet har den kontroversielle tennisspiller Niko Kyrgios, der ikke altid deler samme holding som Djokovic, vist sin støtte:

"Se, jeg tror bestemt på at handle, jeg blev vaccineret på grund af andre og for min mors helbred, men hvordan vi håndterer Novaks situation er dårlig. Virkelig dårlig," skrev Niko Kyrgios på Twitter.

Om Novak Djokovic bliver klar til årets Australian Open må tiden vise. Australian Open begynder den 17. januar.