Trods flot spil i Paris: Rune mister flere placeringer på verdensranglisten

06/11/2023 17:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Holger Rune blev slået ud i kvartfinalen ved Paris Masters, og kunne derfor ikke forsvare sine point fra sidste år.

Mest læste i dag

Sidste år spillede Holger Rune sig hele vejen i Paris Masters. Ikke nok med, at han sikrede sig en plads i finalen, så besejrede han også Novak Djokovic.

I år endte det omvendt, da Djokovic og Rune tørnede sammen i Paris. Den serbiske stjerne var bedst, og endte med at slå den unge dansker ud af kvartfinalen.

Det har nu betydet, at Rune har mistet en del point til ATP-verdensranglisten. Af denne grund er han faldet tre placeringer tilbage, og ligger nu på en 10.-plads på listen.

Det er hans dårligste placering på ranglisten i lidt mere end et halvt år, hvilket primært er forårsaget af, at han har haft et dårligt efterår.

Rune var inde i en dårlig stime efter kvartfinalen ved Wimbledon. Derefter havde han blandt andet en stime på 11 kampe, hvor det kun blev en sejr i en af dem. Det har fået stor betydning for antallet af point, som han har formået at hente til verdensranglisten.

Selvom han er gået tilbage på verdensranglisten, har han andet at glæde sig over. Hans præstation ved Paris Masters var nemlig nok til at sikre ham en plads ved sæsonfinalerne i Torino, hvor han og Alexander Zverev var de sidste til at kvalificere sig.

ATP Finals er årets sidste turnering, hvor de otte bedste spillere i kalenderåret er med. Rune er nummer otte, og formåede at holde fast i denne plads, selvom der har været pres fra spillere som Taylor Fritz, Casper Ruud og Hubert Hurkacz.

ATP Finals bliver spillet fra 12. til 19. november. Derfor har Rune en uge til at få trænet.