Ur-amok: Så meget tjener de største tennisstjerner på ursponsorater

Af: Nicolai Busekist

|

10/01/2022 08:26

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed at det koster kassen, hvis man vil have sit mærke visuelt til stede på sportsstjerner. Urmærker som Rolex, Audemars Piguet og Seiko betaler uhørte høje summer for at sidde på armen af de største stjerner inden for tennis.

Den tidligere verdensetter Roger Federer tjener stadig rigtig godt på at være tennisspiller, selvom niveauet lige nu kun rækker til en 16. plads på verdensranglisten.

Det velkendte urmærke Rolex betaler ifølge The Sun Federer omkring 5 millioner pund om året, svarende til omkring 44 millioner danske kroner.

Dette er bare for at have deres ure siddende på hans håndled, og inkluderer altså ikke de ure de giver til Federer, som han kan at fremvise på de største tennisscener rundt omkring i verden.

Den nuværende verdensetter Novak Djokovic tjener godt på at være verdens bedste tennisspiller. Hans sponsoraftale med det mere budgetvenlige urmærke Seiko løber op i 4 millioner pund, altså omkring 35 millioner danske kroner om året.

De ure, han får sponsoreret af Seiko, er dog ikke helt så meget værd, som dem Roger Federer løber rundt med. 

Også på kvindesiden af tennis kan man løbe rundt med mange penge på armen. Den tidligere verdensetter Serena Williams har det store urmærke Audemars Piguet som sponsor.

Det er dog ikke offentligt kendt, hvad hun tjener på aftalen, men hun bærer ofte et ur til en værdi af 400.000 kroner på tennisbanen. 

Det må antages, at hun også tjener en pæn sum penge på en aftale med et af de største urmærker i verdenen.

De dyre ure vil du højst sandsynligt komme til at se ved Australian Open, der starter den 17. januar.