Viktor Axelsen gør overbevisende comeback

14/06/2023 07:09

|

Nicolai Busekist

Foto: Shi Tang/Getty Images

Mest læste i dag

Tirsdag vendte Viktor Axelsen tilbage til badmintonbanen efter en kort skadspause. Og det gjorde han på overbevisende vis. 

Efter at have været ude med en skade i tre uger, gjorde han tirsdag comeback ved Indonesia Open. Her viste han, at han stadig kan finde sit høje niveau frem, da han vandt sikkert i to sæt. 

Den danske badmintonstjerne vandt med cifrene 21-12 og 21-8 over kinesiske Hong Yang Weng, der ligger nummer 25 i verden. 

Med sejren har Axelsen spillet sig videre til ottendedelsfinalerne i turneringen. Næste kamp skal han spille torsdag. 

I de seneste uger har Axelsen været nødt til at melde afbud til en række World Tour-turneringer. Han er gået glip af turneringer i både Malaysia, Thailand og Singapore. 

Dette skyldes naturligvis, at hans skade har sat en stopper for dette. Skaden pådrog han sig i en kamp den 19. maj, hvor han deltog i VM for blandede hold. Denne turnering er også kendt under navnet Sudirman Cup. 

På forhånd havde Axelsen meldt ud, at han sigtede efter at blive klar til Indonesia Open. Her er der tale om en Super 1000-turnering, der bliver spillet fra tirsdag til søndag i denne uge. Det er en af de største turneringer i år. 

Den 29-årige badmintonstjerne var tilbage for fuld styrke, da han spillede i hallen i Jakarta. Derfor var det heller ikke til at se, at han netop er vendt tilbage efter en skade i baglåret. 

Tværtimod leverede han et spil, der er energisk og på meget højt niveau. Faktisk var niveauet så højt, at Weng kun kunne følge med frem til stillingen 2-2 i første sæt. Derfra trak den danske verdensetter fra ham. 

I andet sæt blev der ikke lavet om på dette. Axelsen fortsatte derimod med at dominere kampen. Da det var tid til sidebyttet, hed stillingen 11-3 til danskeren. 

Til trods for, at han gjorde et ihærdigt forsøg, var Weng aldrig rigtigt en trussel for Axelsen. Den dominerende dansker styrede stort set alle dueller i kampen, der viste sig at være meget ensidig.