Corts Tour de France-drøm: Det kunne jeg godt tænke mig

Af: Nicolai Busekist

|

04/07/2022 08:52

Mest læste i dag

Magnus Cort kunne køre to af de danske etaper i Tour de France iført den prikkede bjergtrøje, men det er dog ikke helt nok for den danske cykelstjerne.

Efter at have kørt de tre etaper i Danmark, er Tour de France-feltet nu på vej til Frankrig, hvor de skal køre de sidste 18 etaper.

En af dem, der ser frem til at komme til Frankrig for at cykle videre, er den danske cykelstjerne Magnus Cort. Han kan nemlig iført sig den prikkede bjergtrøje til den første etape i Frankrig.

Det lykkedes Magnus Cort at sikre sig trøjen på 2. etape til Nyborg. Søndag cyklede han 130 kilometer for sig selv, hvilket betød, at han fik lov til at beholde den prikkede bjergtrøje forud for, at feltet rejser til Frankrig.

I alt har han nu sikret sig seks bjergpoint, da han tog alle tre bjergpoint på hver af de to etaper, hvor der var mulighed for at hente bjergpoint her i Danmark.

Til trods for, at det naturligvis bliver noget helt andet for Magnus Cort at køre i Frankrig, hvor støtten næppe er lige så stor, som den har været i Danmark, har han i sinde at forsvare sin trøje.

"Jeg kunne godt tænke mig at beholde den en uge i alt," lød det fra Cort ifølge Ritzau.

Det kunne derfor tyde på, at han er klar til at gå med i udbrud, når rytterne tirsdag bliver sendt ud på den første etape i Frankrig.