Jonas Vingegaard-hjælper med overraskende melding om Primoz Roglic

08/12/2023 09:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Primoz Roglic har forladt Jumbo-Visma til fordel for BORA - hansgrohe. Nu er hans tidligere holdkammerat kommet med en overraskende melding.

Mest læste i dag

Efter at have været på hold sammen i flere år, har 37-årige Robert Gesink sagt farvel til Primoz Roglic. Den slovenske stjerne har besluttet at søge nye græsgange, og fortsætter sin karriere hos BORA - hansgrohe.

Det betyder, at både Gesink og Jonas Vingegaard kommer til at kæmpe direkte mod Roglic i den kommende sæson. Det bliver naturligvis specielt for Gesink, der gennem otte år har fungeret som hjælperytter for Roglic ved flere lejligheder.

I en klumme i RIDE Magazine har Gesink udtalt sig om Roglics skifte til BORA - hansgrohe. I denne forbindelse har han også slået fast, at han håber, at hans tidligere holdkammerat vinder Tour de France.

"Primoz har vundet næsten alt i sin karriere bortset fra det allerstørste: Tour de France. Lader jeg cykelfanen i mig tale, håber jeg faktisk, at han lykkes med det mål. Sikke en vidunderlig historie det vil være, hvis han efter alle disse år med mange store sejre kan tilføje den manglende gule trøje til sin liste over præstationer," skriver han.

Det kan Vingegaard dog sætte en stopper for, da han bliver hos Jumbo-Visma, som i næste sæson kommer til at gå under navnet Visma - Lease a Bike. Gesink er overbevist om, at det bliver meget anderledes at skulle konkurrere med Roglic.

"At konkurrere mod Primoz bliver en ny dynamik. Der er ingen andre ryttere, der på samme måde ved, hvad han vil og kan bruge sin erfaring så godt," lyder det.

Gesink får dog ikke mulighed for at hjælpe Roglic med at nå sit mål om at vinde Tour de France. Derimod kommer han til at tilbringe sin sidste sæson i karrieren hos Jumbo-Visma. Gesink har nemlig allerede meddelt, at den kommende sæson bliver hans sidste.