Jonas Vingegaard taler ud om flytteplaner

25/07/2023 05:43

|

Nicolai Busekist

Foto: Michael Steele/Getty Images

Mest læste i dag

Det rygtes, at Jonas Vingegaard har planer om at flytte fra Danmark. Nu kommenterer han selv på rygterne.

På det seneste har der været rygter om, at Jonas Vingegaard og familien har planer om at flytte fra Danmark.

Rygterne har holdt ved i et stykke tid, og er kun taget til under Tour de France. Seneste kommenterede hans kone, Trine, også på den seneste tids rygter.

Hun har forklaret, at de potentielt kan blive nødt til at forlade Danmark. Årsagen til dette skulle være, at der ikke er bjerge i Danmark. Derfor har den danske Jumbo-Visma-stjerne ikke mulighed for at træne.

Hidtil har Vingegaard ikke selv udtalt sig om det, men det er der blevet lavet om på. Han har kort talt med Ekstra Bladet, hvor han dog hverken ønskede at be- eller afkræfte, at han og familien forlader landet.

Først og fremmest blev han spurgt om sine planer i den kommende tid. Han vender snart retur til Danmark, hvor han skal fejres efter sin triumf i Tour de France. I august skal han køre Vuelta a Espana, men inden da er der tid til at koble lidt fra.

"Først og fremmest skal jeg bare slappe af og så forsøge at bygge formen op frem mod Vueltaen," sagde han til Ekstra Bladet.

Derefter blev han spurgt om, hvorvidt der er planer om at flytte til Schweiz. Det var han dog ikke meget for at svare på.

"Måske," svarede han blot med et kækt smil

Skulle Vingegaard og familien beslutte sig for at flytte til Schweiz, vil han ikke være den eneste danske cykelrytter i landet. Lidl-Trek-rytter Mads Pedersen har nemlig allerede revet rødderne op og er flyttet til Schweiz.

Det samme gør sig gældende for EF Education-EasyPost-rytteren Mikkel Honoré, der har valgt at bosætte sig i byen Lugano. Her er han blevet en velintegreret del af det lokale cykelmiljø.

Og meget kunne tyde på, at danske cykelryttere generelt har et positivt syn på Schweiz. I en periode var den tidligere danske Tour de France-vinder Bjarne Riis også bosat i landet.