Pogacar-lejren kommer med godt nyt

10/06/2023 06:33

|

Nicolai Busekist

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Mest læste i dag

Der er lagt op til kamp mellem Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard i dette års udgave af Tour de France. Nu er der godt nyt fra den slovenske rytters lejr. 

Der er meget, der tyder på, at Tadej Pogacar bliver klar til at udfordre danske Jonas Vingegaard, når dette års Tour de France starter den 1. juli. 

Der har været stor tvivl om, hvorvidt han ville nå at blive klar, da han i april var involveret i et styrt i Liège-Bastogne-Liège. Det endte med at koste ham en brækket knogle i venstre håndled. 

Nu er der dog godt nyt i denne anledning. Det har hans mandskab hos UAE meldt ud ifølge det hollandske medie Wielerflits. 

"Resultatet af CT-scanningen er positivt. Knoglerne heler godt. Han kan nu træne fuldt ud på landevejen og stopper med at træne på rullerne. Tadej vil fortsætte med at bruge en håndbøjle som en forholdsregel," har de meldt ud. 

For en uge siden meldte Pogacar ud, at han ikke kommer til at køre mange løb, inden det er tid til Tour de France. Til gengæld har han sagt, at han satser på at kunne deltage i de slovenske mesterskaber i både enkeltstart og linjeløb. 

I denne forbindelse udtalte han også, at det går ham godt, omstændighederne taget i betragtning. 

"Normalt ville jeg alligevel have en uge fri efter Liège-Bastogne-Liège, så jeg slappede bare af derhjemme. Desuden behøver du ikke dine håndled for at træne benene. Så jeg kalder det ikke et tilbageslag, men en uheldig situation. Jeg tror endda, jeg kan tage meget med herfra," sagde han ifølge TV 2 Sport. 

Den kun 24-årige stjerne vil i år udfordre Jonas Vingegaard, og gå efter at vinde sit tredje Tour de France. Denne bedrift opnåede han ikke sidste år, hvor det var danskeren, der stod øverst på podiet.