Professionel cykelrytter suspenderet for brug af ulovligt middel

Af: Nicolai Busekist

|

26/07/2023 06:13

Mest læste i dag

Den professionelle cykelrytter Miguel Ángel López kommer ikke til at deltage i cykelløb i nærmeste fremtid, da han er blevet suspenderet.

Den internationale cykelunion (UCI) meddeler på sin hjemmeside, at den colombianske cykelrytter er blevet midlertidigt suspenderet.

Årsagen er, at han bliver undersøgt for at have været i besiddelse af og have anvendt et ulovligt middel forud for Giro d'Italia sidste år.

UCI oplyser blot, at de har truffet en beslutning om at suspendere ham, mens undersøgelse står på. De har derfor ikke meldt noget ud om, hvornår der falder en afgørelse i sagen.

"Efter at have gennemgået materiale og information, der er kommet fra Det Internationale Testagentur (ITA) 26. juni og 7. juli i år, er den colombianske rytter blevet orienteret om en mulig forseelse for at have anvendt og opbevaret et forbudt stof i ugerne før Giro d'Italia 2022," meddeler UCI ifølge B.T.

Dermed fortsætter nedturen for Miguel Ángel López, da han også blevet fyret af sit tidligere hold, Astana, sidste år.

Årsagen til fyringen var, at holdet mente at have beviser for, at han havde forbindelse til lægen Marcos Maynar Mariño. Han var ikke god at blive kædet sammen med, da han på daværende tidspunkt blev efterforsket i en sag om både narkohandel og hvidvaskning.

Derudover har den kontroversielle læge også været dybt involveret i flere dopingsager i cykelsporten.

Derfor var der naturligvis mistanke om, at López indtog midler, som han ikke måtte. Dengang meldte den colombianske rytter ud, at han ikke tog doping. Ligeledes varslede han, at han ville tage retlige skridt mod Astana efter fyringen.

På trods af fyringen, stoppede López ikke med at køre cykelløb. Derimod har han kørt på et lavere niveau hjemme i Colombia, hvor han har kørt sig til flere sejre.

Den 29-årige cykelrytter har tidligere markeret sig på højeste niveau, da han har vundet etaper i både Tour de France og Vuelta a España.

I 2020 blev han samlet nummer seks i Tour de France, mens hans i både Giro d'Italia og Vuelta a España har kørt sig til en plads på podiet. Han har dog ikke vundet en Grand Tour i sin karriere.