Soudal Quick-Step chef revser kollegas forslag om udskiftninger: “Vi kommer ikke til at lave bløde cykelryttere”

12/02/2024 19:03

|

Nicolai Steinicke

Foto: Shutterstock
Patrick Lefevere, chef for Soudal Quick-Step, er som altid bevæbnet med en stærk mening.

Mest læste i dag

Denne gang reagerer han på de radikale udtalelser fra Movistars general manager, Eusebio Unzué. Unzué foreslog, inden Tour of Colombia, at cykelsporten kunne overveje en udskiftningsmodel for skadede ryttere og foreslog desuden, at Grand Tours burde forkortes fra tre til to uger for at give GC-konkurrenterne mulighed for at deltage i alle tre af cykelsportens største løb.

"Løgn," svarede Lefevere til den belgiske avis Het Laatste Nieuws som reaktion på Unzués forslag om at tillade skadede ryttere enten at blive erstattet eller tillade dem at genoptage løbet i den næste etape, dog placeret bagerst i GC-klassementet. Det skriver Bicycling.

Unzués Movistar-hold oplevede, at deres GC-håb, Enric Mas, udgik på første etape af Tour de France sidste år, hvilket gjorde al forudgående arbejde, planlægning og strategi forgæves for det største af Grand Tours.

Lefevere stillede spørgsmålstegn ved validiteten af en sådan model og muligheden for manipulation af systemet for at opnå fordele i kampen om Grand Tour-succes. "Hvem skal afgøre, om en skade eller sygdom er ægte?" fortsatte Lefevere og tilføjede sarkastisk: "Det vil absolut være upartisk og utvivlsomt udført af franske læger. Jeg vil ikke stoppe dette, men jeg vil heller ikke støtte det."

Joxean Fernandez, chef for UAE Team Emirates, som også blev interviewet af Het Laatste Nieuws, rejste spørgsmål om, hvordan en sådan regel skulle fungere. "Hvor alvorlig skal en skade være?" spurgte Fernandez. "Er det nok at have smerter i knæet, eller skal man have brækket sin knæskal? Og hvad med udmattelse? Efter to ugers løb føles træthed meget som sygdom."

Fernandez udtrykte dog en præference for idéen om udskiftninger og sagde, at hvis det stod til ham, ville han lade hold skifte en rytter ud i løbets sidste uge uden medicinske kriterier.

Lefevere var også kritisk over for Unzués forslag om at reducere Grand Tours til to uger. "Med denne regel udsletter du hele historien om Grand Tours," sagde Lefevere. "Udfordringen ligger i at holde ud i tre uger. Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España varer enogtyve dage. Ikke sytten eller femten."

"Det skal forblive menneskeligt," fortsatte han, som en kommentar til Unzués betragtning af, at Grand Tours er 'umenneskelige'. "Men vi skal ikke skabe svage individer, vel? En stor del af et holds succes ligger i dets modstandsdygtighed. Det er øjeblikkene, hvor de store mestre rejser sig og slår tilbage efter et nederlag; det er det, folk ønsker at se."

"Jeg har kendt Unzué i mange år," sagde Lefevere. "Han mener det godt, men han er nogle gange for blød. I dette tilfælde er jeg uenig med ham."