Vingegaard nomineret til eksklusiv pris

01/11/2022 09:57

|

Nicolai Busekist

Foto: Michael Steele/Getty Images

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard har haft en rigtig god cykelsæson. Det har nu resulteret i, at han blevet nomineret til en fornem pris.

Der er endnu ingen dansker, der kan bryste sig af at have vundet en Velo d'or. Det er en fornem pris, der betyder, at du kan lade dig hylde som årets cykelrytter.'

Nu kan Jonas Vingegaard potentielt blive den første danske cykelrytter til at vinde prisen, efter at have sikret sig en samlet sejr i Tour de France med adskillige etapesejre.

Den fornemme pris bliver uddelt af magasinet Veló og avisen L'Equipe, som altså mener, at Vingegaard har gjort det så godt, at han har fortjent en plads blandt de nominerede. Det skriver VeloNews.

Han kan dog se frem til at få stor konkurrence om at vinde den fornemme pris. Han er nemlig oppe imod store stjerner som Tadej Pogačar, Primož Roglič, Wout van Aert, Mathieu van der Poel og flere andre.

Den dansker, der hidtil har været tættest på at vinde prisen, er Bjarne Riis. Han blev nomineret efter Tour-triumfen i 1996, hvor han dog måtte nøjes med en andenpladsen bag belgieren Johan Museeuw.

Vingegaard er dog ikke den eneste dansker, der er blevet nomineret til at vinde dette års Velo d'Or.

For første gang nogensinde er der nemlig også blevet oprettet en separat pris til den bedste kvindelige cykelrytter i år, og her er danske Cecilie Uttrup Ludwig blevet nomineret.

Sidste år gik prisen til Tadej Pogačar, som Vingegaard kæmpede mod i Tour de France. Om det også er ham, der vinder i år, bliver afgjort af en jury af internationale cykeljournalister.