Barcelona-talentet Lamine Yamal sætter imponerende rekord

09/10/2023 12:36

|

Nicolai Busekist

Foto: Eric Alonso/Getty Images
FC Barcelona er kendt for nærmest er være en fabrik for unge talenter, og på det seneste har endnu et vidunderbarn vist sig frem.

Mest læste i dag

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at FC Barcelona gennem tiden har stået for at udvikle nogle af de største talenter i fodbold.

Nogle af dem er blevet solgt til andre klubber i deres unge år, mens andre har tilbragt en stor del af deres karriere i den catalanske klub. I denne forbindelse er det naturligvis særligt værd at pege på Lionel Messi, der har udviklet sig til at være en af de bedste spillere i historien.

I de seneste år er flere andre talenter dukker op i den spanske klub. Det omfatter blandt andet de to talentfulde midtbanespillere, Pedri og Gavi.

I denne sæson har også den unge Lamine Yamal gjort sig positivt bemærket, og det gjorde han igen søndag aften. Ganske vist kunne Barcelona ikke tage tre point med fra kampen mod Granada, men Yamal skrev sig til gengæld ind i historiebøgerne.

Den unge kantspiller cementerede for alvor sit store talent, da han reducerede til 2-1 i kampen mod Granada. Det bragte ikke blot Barcelona tilbage i kampen, men gav ham også en plads i historiebøgerne.

Helt konkret gjorde det ham til den yngste målscorer i den spanske ligas historie, da i en alder af 16 år og 87 dage sendte bolden i netop. Dermed overgik han den tidligere rekordindehaver, Fabrice Olinga, med kun 11 dage. Han var nemlig 16 år og 98 dage gammel, da han scorede.

Efter kampen fik han naturligvis rosende ord med på vejen fra Barcelona-træner Xavi, der også selv tilbragte stort set hele sin karriere i den spanske storklub.

"De (Barcelona, red.) gav mig selvtillid, da jeg selv var 17, og når jeg ser en spiller vinde sine minutter med gode præstationer på træningsbanen, giver jeg ham chancen. Lamine er fantastisk for os, og han scorede et vigtigt mål for os i kampen," sagde han efter kampen ifølge TV 2 Sport.

Den seneste rekord blev sat, da Olinga bragte Malaga i front med 1-0 mod Celta Vigo i en kamp, der blev spillet den 18. august 2012.