FC København idømt stor bøde

29/09/2022 09:56

|

Nicolai Busekist

Foto: Alex Grimm/Getty Images

Mest læste i dag

FC København er blevet idømt en stor bøde af UEFA. Det sker i kølvandet på den ballade, der opstod, da FC København spillede mod Dortmund.

Hvis FC København havde håbet på, at de ville slippe for at skulle betale en bøde efter balladen ved Champions League-kampen i Dortmund 6. september, så bliver de skuffede.

UEFA har nemlig besluttet, at den danske fodboldklub skal betale en bøde på intet mindre end 40.000 euro. Det er svarende til godt og vel 297.000 kroner.

Det oplyser UEFA på deres hjemmeside.

Bøden er FC København blevet idømt som følge af, hvordan klubbens fans opførte sig på det tyske stadion. Her stod de nemlig bag affyring af fyrværkeri, kast med genstande samt generelt uro på tribunen.

Det er dog ikke det eneste. FC København er nemlig også blevet pålagt en betinget straf, som kan ende med at koste den danske hovedstadsklub endnu flere penge.

Såfremt der opstår et lignende tilfælde inden for det næste år, vil FC København få et forbud mod at sælge billetter til deres udekampe i UEFA's turneringer.

Til trods for, at det meste af bøden er givet for fansenes opførsel, er det faktisk ikke det eneste, de har fået en bøde for.

FC København har nemlig også fået en bøde på 5.000 euro, hvilket svarer til omtrent 37.000 kroner, for 'forkert brug af banen'. Dette skulle skyldes, at de anvendte banen forkert i forbindelse med en træning dagen før kampen.