Fodboldspillers dødsårsag fastslået

Af: Nicolai Busekist

|

19/03/2022 08:05

Mest læste i dag

Fodboldspilleren døde i et flystyrt, der skulle fragte ham til hans nye klub Cardiff.

Fodboldspilleren Emiliano Sala døde i 2019 i et flystyrt, efter at være blevet forgiftet af store mængder kulilte. Det har en jury konkluderet.

Den argentinske angriber døde af hoved- og brystskader, men var dybt bevidstløs ved styrtet, efter at være blevet forgiftet af kulilte fra flyets defekte udstødningssystem.

Ifølge Daily Record har juryen i byretten i Bournemouth ydermere fundet frem til, at Sala var passager i et privatfly, der blev fløjet af en pilot, der ikke havde den korrekte autorisation til at flyve om natten.

Den 28-årige spiller var ombord på flyet Piper Malibu, der fløj fra Nantes i Frankrig til Wales om aftenen den 21. januar 2019, da det styrtede ned i Den Engelske Kanal, hvilket også dræbte piloten David Ibbotson, hvis lig aldrig har blevet fundet.

Emiliano Sala skulle have slutte sig til den daværende Premier League-klub Cardiff City i en handel, der var 132 millioner kroner værd.

Forretningsmanden David Henderson styrede flyet på vegne af dets ejer og arrangerede flyvninger, piloter og vedligeholdelse, på trods af at han ikke var den lovligt registrerede operatør af flyet.