Hjulmand: Der røg muligheden nok

Af: Nicolai Busekist

|

16/11/2021 07:54

Mest læste i dag

Landstræner Kasper Hjulmand mener ikke, at der er en realistisk chance for, at Danmark vil blive topseedet til VM-lodtrækningen.

Det har længe været et mål for Kasper Hjulmand, at når der skal trækkes lod til VM i Qatar til næste år, kunne Danmark blive topseedet.

Det ville nemlig betyde, at Danmark på papiret ville få en nemmere indledende gruppe ved VM.

Efter Danmark mandag aften tabte 0-2 til Skotland i den sidste kamp i VM-kvalifikationen, mener Hjulmand, at løbet nok er kørt i forhold til at nå en topseedning.

"Jeg tror, vi får svært ved det nu, når vi tabte til Skotland. Hvis vi havde vundet, så skulle Italien stadigvæk ikke kvalificere sig til VM," sagde han til Ritzau, og fortsatte:

"Men det er klart, nu hvor Italien snublede, så ved man aldrig, hvad der kan ske i marts," lød det også.

Kasper Hjulmand hentydede til, at Italien på nuværende tidspunkt er en af de otte nationer, der står til en topseedning.

Mandag aften endte de dog med at spille uafgjort mod Nordirland og blev derfor toer i gruppen.

Det betyder, at Italien skal du i playoffkampe om at komme til VM, hvorfor de kan risikere at misse slutrunden.

På nuværende tidspunkt er det Qatar, der ifølge Ritzau formodes at være den svageste modstander, som Danmark kan ende med at trække fra øverste seedningslag.

Dette lag er Qatar, der er værtsnation for det kommende VM i 2022, automatisk blevet placeret i.

De nationer, der lige nu ligger til at komme i det bedste lag, er de følgende: Belgien, Brasilien, Frankrig, England, Argentina, Italien samt Spanien.

Efter mandagens nederlag til Skotland, står Danmark på nuværende tidspunkt til at lande komfortabelt i andet seedningslag.