Nu er det slut: Anders Lindegaard stopper karrieren

Af: Nicolai Busekist

|

11/11/2022 11:57

Mest læste i dag

Den danske fodboldmålmand har valgt at indstille sin karriere som professionel fodboldspiller i en alder af 38 år.

Anders Lindegaard har truffet en stor beslutning. Den danske keeper har nemlig besluttet at indstille sin karriere, da han mener, at det er det rette tidspunkt. Det fortæller han til Tipsbladet.

"Fordi nu er det rigtige tidspunkt. Jeg er mæt af fodbold både fysisk og mentalt. Jeg har været heldig nok til at spille, til jeg er 38," svarer Anders Lindegaard, da Tipsbladet spørger om årsagen til hans karrierestop.

Han afslører også, at det har været vigtigt for ham, at han selv har valgt at stoppe, hvorimod andre kan være tvunget til at indstille karrieren i en tidlig alder.

Lindegaard blev i 2019 hentet til Helsingborg, der spiller i den bedste række i Sverige. Her har han stået mellem stolperne lige siden, og nu står det klart, at det også bliver det sidste sted, han gør dette.

Den 38-årig målmand blev særligt kendt, da han i januar 2011 blev hentet til Manchester United. Inden da havde han bevogtet målet i norske Aalesund.

Kun et halvt år senere blev spanske David de Gea hentet til klubben, og der skulle derfor kæmpes om en plads i målet. Hurtigt stod det dog klart, at træner Alex Ferguson havde mest fidus til den spanske keeper.

I alt nåede Lindegaard at stå mellem stolperne i 29 kampe for De Røde Djævle, hvor han var frem til sommeren 2015. Her skiftede han til engelske West Bromwich.

Desuden har han også fem landsholdskampe på sit CV. Han var også udtaget til flere af ungdomslandsholdene, hvor han i den spæde start af sin karriere nåede at spille seks kampe.