Pierre-Emile Højbjerg inden kamp mod Slovenien: Det er jeg overbevist om

17/11/2023 10:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Clive Rose/Getty Images
Fredag aften tørner Danmark sammen med Slovenien i EM-kvalifikationen. En sejr vil betyde, at Danmark er sikret en billet til EM i Tyskland.

Mest læste i dag

Forud for kampen mod Slovenien har Kasper Hjulmand og flere spillere talt Slovenien op. De har understreget, at det er et stærkt hold, som kan være udfordrende at spille mod.

Men nu har Pierre-Emile Højbjerg slået et slag for, at det danske mandskab er nødt til at skyde brystet frem. Den 28-årige Tottenham-profil mener, at Danmark skal turde at tage rollen som favorit til sig.

"Det er også en finale for Slovenien, hvor de kan få det afgjort og levere et statement. Men vi skal turde at tage favoritrollen og ansvaret på vores skuldre," siger han på et pressemøde ifølge Ritzau.

"Vi skal gå ud og vise, hvad vi kan, og smadre igennem, for så er jeg overbevist om, at vi har noget kvalitet, som meget få hold kan dæmme op for."

Danmark og Slovenien har 19 point med to kampe tilbage i EM-kvalifikationen. På 3.-pladsen finder man Kasakhstan med 15 point, som derfor er nærmeste konkurrent. Det betyder, at fredagens opgør kan beskrives som en decideret gruppefinale.

Vinderen af fredagens kamp er sikret en plads ved EM, mens taberen må vente til mandag. Formår Danmark ikke at vinde sin kamp mod Slovenien, vil de være nødt til at sikre pladsen til EM mod Nordirland på mandag.

Hvis Kasakhstan slår San Marino, er det heller ikke nok med en uafgjort kamp. I dette tilfælde vil begge hold skulle vente til mandag.

Af denne grund er det naturligvis afgørende, at Danmark bringer sit bedste niveau til banen i Parken. Og det er netop det, som Pierre-Emile Højbjerg også forsøger at komme frem til med sine udtalelser.