Vild VM-statistik: Er ikke sket i 28 år

Af: Nicolai Busekist

|

04/12/2022 15:31

Mest læste i dag

Statistikken fra årets gruppekampe i VM viser noget helt særligt. Faktisk er det så særligt, at det ikke er sket i de seneste 28 år.

Det er ikke til at komme udenom, at der har været en del store overraskelser under VM i Qatar.

Blandt andet kom det som en overraskelse for mange, at Danmark måtte forlade VM allerede efter gruppespillet, da det danske mandskab ikke formåede at sikre sig tilstrækkeligt med point.

Det er dog langt fra alt, for faktisk har gruppespillet vist sig at være så utilregneligt, at der er ingen af de to store lande, der har formået at vinde alle sine gruppekampe.

Til trods for, at det ikke lyder som noget særligt, er det faktisk nærmest uhørt. Det plejer nemlig at være kutyme, at der er et eller flere lande, der sikrer sig maksimumpoint i gruppespillet.

Faktisk er det så meget kutyme, at det er sket siden hver eneste slutrunde, der har været afviklet siden 1994. I år blevet det dog ikke aktuelt, og derfor er stimen nu blevet brudt. Det skriver Ekstra Bladet.

Flere hold havde ellers gode muligheder for at gøre dette, hvilket blandt andet gjorde sig gældende for Brasilien og Portugal.

I sidste ende formåede begge hold dog at spilde deres chancer for at sikre sig ni point i gruppen. De tabte nemlig deres to sidste kampe, hvorfor de måtte nøjes med seks point. I begge tilfælde var det dog nok til at gå videre fra gruppen.