Christian Horner kommer med kritik af Formel 1-format

Af: Nicolai Busekist

|

05/11/2023 14:24

Red Bull-boss Christian Horner har fremsat kritik af Formel 1-formatet, som generelt har delt vandene.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke er alle, der bryder sig om det nye sprintformat. Det har fået kritik fra flere kørere og holdchefer, og nu har Red Bull-boss Christian Horner også meldt sig ind i koret.

Det er omtrent tre år siden, at det første sprintløb blev kørt. Dengang blev det indført som en test, og siden da er det blevet en stadig større del af løbskalenderen. I år er der seks løbsweekender, der bliver afviklet ud fra dette format.

Men står det til Horner, så burde det faktisk ikke være sådan. Ganske vist har det fået positiv betydning for både Red Bull og Max Verstappen, da de har scoret ekstra point, men Horner mener ikke, at formatet fungerer.

"Sådan som det er nu, så er det (sprintløbene, red.) ikke det rigtige for hverken kørerne, fansene eller holdene. Jeg mener, at der skal være noget mere i det," sagde Horner til Autosport.com.

I det primære løb er der point til de ti bedste kørere, mens det i sprintløbet kun er de otte bedste kørere, der får point. Men hvis det bliver droppet, vil der skulle indføres noget, der kan erstatte sprintløbene. Og hvad det skal være, bliver diskuteret meget ivrigt blandt holdene.

"Hvis der var en stor pengepræmie til hold og kørere, så kunne det være en vej. Det er altid en stor motivation, og så vil man også opleve, at det bliver fejret til sidst," lød det fra Horner.

Der har også været tale om et særskilt VM-mesterskab for sprintløb, men Horner mener ikke, at det vil være en god løsning.