Toto Wolff overvejer investering i Premier League-klub

Af: Nicolai Busekist

|

04/11/2023 09:30

Formel 1
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mercedes-boss Toto Wolff har antydet, at han er interesseret i at investere i Premier League-klubben.

Mest læste i dag

Toto Wolff er ikke blot en succesfuld teamchef. Han er også forretningsmand, der beskæftiger sig med andet end Formel 1. Og hans næste forretningseventyr kan blive i fodboldverdenen.

Den østrigske teamchef overvejer nemlig at slå pjalterne sammen med Sir Jim Ratcliffe, der forventes at købe minimum 25% af anparterne i Manchester United.

INEOS-milliardæren er klar til at betale 245 millioner pund (2,1 mia. kr.) for 25% af anparterne. Han har i løbet af sommeren været i kamp med Qatar-rigmanden Sheikh Jassim, men han ønsker ikke at foretage en mindre investering. Derimod er han kun interesseret i en direkte overtagelse.

Ratcliffe forsøgte oprindeligt at købe 51% af anparterne, men blev nødt til at sænke sit bud. Og nu lyder det, at Wolff også kan være en del af dette bud, da han har gode relationer til Ratcliffe.

INEOS ejer nemlig en tredjedel af Mercedes' Formel 1-hold. Og da han udtalte sig til Press Association, forklarede Wolff, at han er åben for at slutte sig til Ratcliffes bud. Det vil han dog kun gøre, hvis han føler, at han 'kan bidrage'.

"Jim har delt prospektet med mig. Jeg respekterer hans værdier meget, og vi stoler på hinanden. Hvis vi følte, det ville give mening at være en del af investeringsgruppen, så ville jeg bestemt se på det," sagde han.

"Jim og Manchester United er en kærlighedshistorie, fordi han er født der. Vores personlige forhold er stærkt. Med Ola Kallenius (Mercedes-Benz' adm. direktør, red.) kalder de os De Tre Amigos, fordi vi lever i en 'no-nonsense-verden'. Hvis vi føler, at jeg kan bidrage, vil jeg overveje at slutte mig til ham i Manchester United."