Formel 1-hold dropper Rusland

Af: Nicolai Busekist

|

25/02/2022 15:42

Mest læste i dag

Holdet dropper både det russiske tema på bilen samt en russisk storsponsor.

Haas har de seneste dage testet bilen i Barcelona i en helt hvid bil. Det sker, da man har fjernet de russiske farver fra bilen, efter Ruslands invasion af Ukraine. 

Da Uralkali blev holdets hovedsponsor i sidste sæson, skabte Haas kontroverser, da bilen blev dekoreret i russisk tema. Det er nu blevet fjernet fra bilen op til denne sæson, og det samme er Uralkalis logo på hjelmen. 

Holdet har skabt yderligere kontroverser ved at have Nikita Mazepin med på holdet, da hans familie er tætte bekendte med Putin. 

Haas-teamchef Guenther Steiner blev også trukket ud af et planlagt pressemøde torsdag, da konflikten i Ukraine begyndte, hvilket har undret Formel 1-fans, om han har fået besked af russerne om, at han ikke skulle stille op.

Dog har den russiske kører Nikita Mazepin udtalt sig om hvor klar han er til den nye sæson. Han vil dog ikke blande sport og politik sammen, når han bliver spurgt til invasionen: 

"Jeg tænker slet ikke over konflikten, for jeg har altid været en stor tilhænger af sport uden politik, og lige nu er jeg i Barcelona for at gøre mig klar. Jeg kan slet ikke beskrive glæden ved at køre den nye bil, og glæden ved faktisk at være med til at udvikle denne nye bil," sagde han ifølge Talksport.