Formel 1-stjerne indrømmer: Overvejer karrierestop

Af: Nicolai Busekist

|

13/05/2022 16:17

Mest læste i dag

Han har indrømmet, at han overvejer at indstille sin karriere, hvilket der er en særlig årsag til. Han har nemlig et stort fokus på klimaet.

Sebastian Vettel har indrømmet, at han flere gange har overvejet at stoppe som Formel 1-kører som følge af klimaforandringer. Det indrømmede han i overraskende optræden sammen med en række politikere på BBC2-programmet 'Question Time' ifølge Mirror.

Vettels klimaaktivisme har været stigende i de seneste år, og han arbejder i dag sammen med flere organisationer om miljøprojekter, herunder bedre adgang til vand og redning af bier.

Derudover blev han også set rydde op på tribunerne ved sidste års britiske grandprix på Silverstone, hvor de mange fans havde smidt deres affald.

I forbindelse med sin deltagelse i 'Question Time', blev han af værten Fiona Bruce spurgt, om det at være både racerkører og klimaaktivist gjorde ham til en hykler.

"Det gør det. Det gør det. Og du har ret, når du griner, fordi der er spørgsmål, jeg stiller mig selv hver dag, og jeg er ikke en helgen," svarede Sebastian Vettel.

"Jeg er meget bekymret, når det kommer til fremtiden, så disse emner, når det kommer til energi, energiafhængighed og hvor vi skal hen i fremtiden. Visse ting er i min kontrol, og visse ting er det ikke."

"Det er min passion at køre bil. Hver gang jeg træder ind i bilen, elsker jeg den. Når jeg stiger ud af bilen, tænker jeg selvfølgelig også: 'Er det noget, vi bør gøre? Rejse verden rundt? Spilde ressourcer?'."

"Min involvering i F1 er noget, jeg spørger mig selv om. Der er visse ting, der er i min kontrol, og visse ting er det ikke. Der er ting, jeg gør, fordi jeg føler, at jeg kan gøre dem bedre. Tager jeg flyet hver gang? Nej, ikke når jeg kan tage bilen."

"Men der er visse ting i min kontrol, og visse ting udenfor. Handling burde have været foretaget for længe siden. Vi bør ikke være afhængige af energipriser, vi ikke dikterer."