Kevin Magnussen melder ud: Derfor har Haas problemer

29/10/2023 14:14

|

Nicolai Busekist

Foto: Dan Istitene/Getty Images
Haas har ikke klaret sig godt i Mexico, og ifølge Kevin Magnussen er der en særlig årsag til dette.

Mest læste i dag

Kevin Magnussen havde sandsynligvis håbet på en bedre kvalifikation, end han har fået i Mexico. Den danske racerkører havde problemer med at finde farten, og skal derfor starte som nummer 17. En smule bedre gik det for holdkammeraten Nico Hülkenberg, der starter som nummer 12.

Dog har AlphaTauri-kører Yuki Tusonda fået en straf. Det er kommet Magnussen til gode, da han er blevet rykket en plads frem. Det betyder, at han starter søndagens løb som nummer 16.

Efter kvalifikationen udtalte han, at det har været svært for Haas at præstere på grund af den tynde luft i Mexico.

"Det er så utroligt tæt derude. Der er nærmest kun et sekund mellem hele feltet, og vi ligger i den tunge ende. For os er banen måske lidt svær, fordi den tynde luft og lufttrykket ikke hjælper os med afkølingen, så det er egentlig som forventet," siger Magnussen i en pressemeddelelse fra Haas.

Hertil har han heller ikke haft de store muligheder for at forberede sig inden kvalifikationen.

Først og fremmest sad over i den første træning, da hans bil her var overladt til testkører Oliver Bearman. I tredje træning løb han ind i store problemer, der betød, at han ikke fik kørt specielt mange omgange.

"Jeg havde kun haft omkring fem reelle omgange før kvalifikationen. Så jeg kan ikke sige så meget om, hvordan det kommer til at være i løbet. Det er en svær weekend ikke at være med i første træning og have problemer i tredje træning, så jeg har ikke haft de bedste forberedelser," lød det.