Kevin Magnussen raser: "Det er bare håbløst"

24/09/2023 17:18

|

Emil Martesen

Kevin Magnussen lægger ikke fingre imellem.

Mest læste i dag

I motorsportens verden er der sjældent plads til nåde, og det blev Kevin Magnussen brutalt mindet om under det japanske grandprix:

"Det føltes, som om han bare kørte ind i siden på mig," udtalte en frustreret Kevin Magnussen til Viasat, efter at hans løb blev kompromitteret af et kontroversielt overhalingsforsøg fra verdensmester Sergio Perez, da Japans Grandprix løb af stablen søndag morgen.

Kevin Magnussen, der startede på en udfordrende 15.-plads, havde ellers manøvreret sig elegant forbi konkurrenterne Bottas og Albon i løbets indledende faser.

Men på 13. omgang blev hans drømme om point brat afbrudt:

"Jeg blev spundet rundt af Perez og var nødt til at pitte tidligt. Det blev et langt løb derfra med at passe på dækkene. Det er bare håbløst", lød det fra Kevin Magnussen.

Og mens Kevin Magnussen måtte ændre sin strategi og kæmpe med ødelagte dæk, kunne Sergio Perez og Red Bull-teamet juble.

Det lykkedes dem nemlig, at sikre sig den samlede sejr i VM-titlen i konstruktørmesterskabet med seks grandprixer tilbage, takket være Max Verstappens sejr.

Denne episode kaster et skarpt lys over Formel 1's ubarmhjertige natur, hvor en enkelt fejlbedømmelse kan have vidtrækkende konsekvenser. Det stiller også spørgsmål ved, hvorvidt sportens regler og dommere gør nok for at beskytte kørerne mod uansvarlig adfærd på banen.

Og for Kevin Magnussen og Haas-teamet er det en dag til glemmebogen, men for Red Bull er det en triumf, der cementerer deres position som en af sportens store magter.