Lewis Hamilton kommer med stor hyldest af Max Verstappen

06/10/2023 14:17

|

Nicolai Busekist

Foto: Peter J Fox/Getty Images
Mercedes-stjernen Lewis Hamilton har hyldet Max Verstappen, der har haft endnu en fantastisk sæson hos Red Bull.

Mest læste i dag

Hvis det hele arter sig, som Max Verstappen håber på, kan han lade sig kåre som verdensmester allerede lørdag. Og spørger man konkurrenten Lewis Hamilton, så er det fuldt fortjent, at det forholder sig på denne måde.

Formår den hollandske stjerne at køre sig til en sjetteplads i lørdagens sprintløb i Qatar, vil det give ham tre point. Det lyder ikke af meget, men det er nok til at give ham kåre ham som tredobbelt verdensmester.

Hele denne sæson har Max Verstappen formået at være særdeles dominerende, og ingen af de øvrige kørere har haft en chance for at følge med. Derfor har Lewis Hamilton heller ikke tøvet med at hylde Red Bull-køreren.

"Han har gjort et fantastisk stykke arbejde med den pakke, han har, og han har fortjent sin position. Han og holdet har været fænomenale i år. Fejlfrit. Jeg synes, de har hævet overliggeren," siger han om Max Verstappen ifølge Ritzau.

Som et klart bevis på, at Red Bull har fat i den lange ende, har de vundet 15 af 15 grandprixer i denne sæson. Af disse er 13 sejre gået til hollænderen.

Selvom Lewis Hamilton lykønsker både Max Verstappen og Red Bull med deres store succes, så lægger han heller ikke skjul på, at han håber, at det kan ændre sig.

"Jeg håber, at vi på et tidspunkt kan kæmpe med dem og tvinge dem i forsvarsposition. Men nu bør de nyde øjeblikket, for de har arbejdet for det," siger den britiske stjerne.

Efter det kommende grandprix i Qatar, vil der være yderligere fem stk. tilbage i 2023-sæsonen. Her vil der ikke længere være et verdensmesterskab at kæmpe for, men der er fortsat sekundære positioner at kæmpe for.