Spekulationerne har været mange: Nu afslører Lewis Hamilton endelig svaret

05/10/2023 19:34

|

Nicolai Busekist

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images
Lewis Hamilton har været genstand for mange spekulationer på det seneste – især har han været kædet sammen med et skifte til Ferrari.

Mest læste i dag

Mercedes-kører Lewis Hamilton har ad flere omgange været sat i forbindelse med et skifte til Ferrari. Senest har det været tilfældet denne sommer, inden han underskrev en ny kontrakt med Mercedes.

Mange har undret sig over, hvorfor den britiske veteran aldrig har kørt for Ferrari, som er det ældste og mest succesrige hold i Formel 1. Nu har han endelig selv åbnet op omkring dette.

Den syvdobbelte verdensmester har domineret hos Mercedes, som han skiftede til fra McLaren, hvor han vandt sin første verdensmester tilbage i 2008.

I perioden fra 2014 til 2020 formåede Hamilton at vinde intet mindre end seks ud af syv verdensmesterskaber. Men i de seneste år har både han og Mercedes haft svært ved at følge med Red Bull.

Netop dette medførte, at den 38-årige stjerne blev sat i forbindelse med et skifte til Ferrari tidligere på sæsonen. Flere pointere i denne forbindelse, at han ville have bedre chancer for at vinde sit ottende verdensmesterskab hos Ferrari.

På trods af de mange rygter om, at han var på vej til Maranello-baserede hold, endte han med at skrive under på en ny aftale med Mercedes. De har nu papir på hinanden frem til slutningen af 2025-sæsonen.

I et interview med det schweiziske medie Blick har han nu afsløret, at han aldrig har fået et konkret tilbud fra Ferrari, og at han desuden aldrig har følt sig klar til at flytte til Italien.

"Aldrig. Okay, vi har helt sikkert haft et par irrelevante samtaler. Jeg kender mange gode mennesker der. Men jeg følte mig aldrig klar til at flytte til Italien," sagde han.

Efter utallige rygter og udtalelser fra Hamilton samt teamchef Toto Wolff, blev der endelig sat en underskrift på en ny aftale, hvilket blev præsenteret forud for Italiens Grand Prix på Monza i september.