Lewis Hamilton risikerer kørselsforbud

Af: Nicolai Busekist

|

11/01/2023 09:55

Mest læste i dag

Lewis Hamilton er blevet truet med et potentielt kørselsforbud i Formel 1, hvis han fortsætter med at fremhæve politiske sager.

Flere gange i sidste sæson gjorde Hamilton sig selv bemærket. Det var dog ikke fordi han stod øverst på et podie, men i stedet fordi han forsøgte at gøre opmærksom på sager om racisme og mangfoldighed.

Blandt andet kørte han med en hjelm med regnueflag i Qatar, da han ville vise sin støtte til LGBTQ+.

Det kan der nu blive sat en stopper for, da han ikke længere kan kaste sig ud i sådanne ting, før han har fået lov. Ifølge The Sun vil det nu kræve en skriftlig tilladelse fra FIA, før han kan komme 'politiske, religiøse eller personlige tiltag'.

Og hvis han vælger at gøre det, selvom han ikke har fået grønt lys til det, risikerer han at få forbud mod at deltage i løbet.

Det er FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem, der har gjort klart, at det fra og med denne sæson vil fungere på denne måde - og det gælder ikke kun for Hamilton.

"Vi er optaget af at bygge broer. Du kan bruge sport til fredsmæssige årsager. Men en ting, vi ikke ønsker er, at FIA bliver brugt som platform for privat og personlig dagsorden," sagde han ifølge The Sun.

"FIA skal være neutral, mener jeg. Vi har brug for superstjernerne i sporten. Er der noget, så får du tilladelsen."

"Hvis de begår en fejl, er det som at køre for hurtigt i pitlane. Hvis de gør det, er det meget tydeligt, hvad det betyder."

"Vi kommer til at aflede fra sporten. Hvad gør kørerne bedst. Kører. De er så gode til det, og de skaber forretningen, de skaber showet, de er stjernerne. Ingen stopper dem."

"Der er andre platforme til at udtrykke, hvad de vil. Alle har dette, og de er meget velkomne til at gennemgå FIA-processen.