Lewis Hamilton tildelt straf

Af: Nicolai Busekist

|

12/11/2021 18:23

Mest læste i dag

Lewis Hamilton er blevet tildelt en straf forud for Brasiliens Grand Prix.

Lewis Hamilton er blevet tildelt en straf på fem startplaceringer. Han starter derfor i bedste fald som nummer seks i søndagens Formel 1-grandprix i brasilianske São Paulo.

Det skyldes, at Mercedes-køreren igen har været nødt til at foretage et motorskift i sin Formel 1-racer. Det skriver Ritzau.

Det er anden gang indenfor kun fire grandprixer, at den forsvarende verdensmester har startet længere tilbage, end han kvalificerede sig til.

Straffen får dog ikke nogen indflydelse på lørdagens sprintløb, som skal afløse den normale kvalifikation under Brasiliens Grand Prix.

Det betyder, at det er Lewis Hamiltons placering i sprintløbet, der bliver taget fem placeringer fra. I bedste fald skal han derfor starte som nummer seks søndag.

Det kan ende med at få stor betydning for Lewis Hamilton, at han er nødt til at starte længere ned i feltet, end han ender med at kvalificere sig til.

Det kan nemlig ende med at få store konsekvenser for hans jagt på Max Verstappen i den samlede VM-stilling. Den forsvarende verdensmester ligger nemlig to i placeringen.

På nuværende tidspunkt er han 19 point efter Verstappen med fire løb tilbage. Der er derfor lagt i ovnen til, at det bliver tæt løb mellem de to, hvis Hamilton får indhentet Verstappen.