Max Verstappen afsiger dom over Sergio Perez' katastrofale kollision i Mexico

Af: Nicolai Busekist

|

30/10/2023 15:43

Max Verstappen har afsagt dom over holdkammeratens kollision med Charles Leclerc i første sving i Mexico.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at Sergio Perez ikke fik det løb, han havde drømt om at få i Mexico. Tværtimod gik det hele i vasken allerede i første sving på første omgang.

Den mexicanske kører forsøgte sig med en aggressiv overhaling på ydersiden af både Charles Leclerc og Max Verstappen. Det betyder, at de kørte tre biler ind i samme sving på samme tid. Derfor var det også næsten dømt til at gå galt.

I svinget kører Perez og Leclerc for tæt sammen, hvorfor Perez ender med at køre op over Leclercs venstre forhjul. Dermed får han beskadiget både siden og gulvet på sin racer. Det betød, at den mexicanske kører måtte udgå af løbet.

"Jeg forstår det godt, fordi det er hans hjemmeløb. Man vil gerne på podiet. Det forstår jeg fuldt ud," sagde Verstappen ifølge The Independent.

"Han kører rundt på ydersiden, og han prøvede. Når jeg ser på optagelserne, tror jeg, han kunne have efterladt lidt mere plads. Men på den anden side: hvis det havde virket, så havde han set fantastisk ud. Og selvfølgelig handler det mere om den spænding, der er ved være på podiet, og denne gang lykkedes det desværre ikke."

"På det tidspunkt så jeg ikke rigtigt noget. På et tidspunkt så jeg lige, at en bil fløj lidt i luften, men så kiggede jeg på optagelserne efter løbet, og så kan man kommentere på det. Men under kørslen er det lidt svært, fordi jeg primært fokuserede på Charles. Så jeg ikke kunne se, hvad der skete udefra."