Max Verstappen afslører: Dette vil jeg efter Formel 1-karrieren

17/10/2023 17:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Mark Thompson/Getty Images
Max Verstappen har ved flere lejligheder forklaret, at han ikke vil fortsætte lige så længe i Formel 1, som f.eks. Lewis Hamilton og Fernando Alonso.

Mest læste i dag

Der kommer en dag, hvor Max Verstappen ikke længere skal køre i Formel 1. Hvornår den dag kommer, ved kun den hollandske racerkører selv.

Selvom det sandsynligvis ikke bliver indenfor de kommende par år, er han allerede begyndt at overveje sin fremtid. I denne forbindelse har han forklaret, at han gerne vil skifte til GT Racing, som også Valentino Rossi har gjort.

Verstappen sikrede sig et tredje verdensmesterskab i Qatar. Her vandt mesterskabet allerede i lørdagens sprintløb, men sikrede sig også sin 14. løbssejr i selve løbet. Dermed er det ikke længere muligt for rivalerne at indhente ham.

Den 26-årige racerkører har kontrakt med Red Bull frem til udgangen af 2028. Han har flere gange indikeret, at han ikke kommer til at blive i Formel 1 i lige så lang tid, som Lewis Hamilton og Fernando Alonso.

Derimod overvejer han at gøre som Rossi, der i slutningen af 2021 droppede sin karriere som MotoGP-kører til fordel for GT World Challenge Europe, hvor han kører for Team WRT.

"Mindre... Jeg vil køre længere, men ikke i Grand Prix," sagde han til Gazzetta dello Sport, da han blev spurgt, om han stadig vil være på racerbanen om 10 år.

"Det ville være rart at gøre som Valentino Rossi. Jeg kan godt lide at se hans løb i GT. Det er en kategori jeg har en interesse i, fordi vi har vores egen bil med."

"Han gjorde alt, hvad han kunne i MotoGP. Han havde en vanvittig karriere, og nu har han det sjovt, mens han stadig arbejder hårdt og gerne vil vinde igen. Jeg tror, at jeg vil lede efter noget lignende i fremtiden."