Mazepin i krig med Haas: Vil have stort millionbeløb

Af: Nicolai Busekist

|

15/04/2022 14:18

Mest læste i dag

Mazepin ligger i krig med Formel 1-teamet Haas, da de er uenige om økonomien, efter Uralkalis sponsorkontrakt er blevet revet over.

Haas og Mazepin-familien er i store uenigheder, efter Nikita Mazepins kørerkontrakt samt sponsoratet med russiske Uralkali blev ophævet i marts.

Da kontrakten blev revet over, var hovedparten af sponsoratet for 2022 allerede blevet betalt. Derfor har Mazepin nu krævet, at alle penge for sponsoratet bliver betalt tilbage, men dette ønsker Haas ikke at gøre.

Angiveligt skulle der være tale om 12 millioner euro, hvilket er svarende til cirka 90 millioner kroner. Haas har dog formelt afvist at tilbagebetale det beløb, der allerede er blevet betalt. Det skriver mediet Motorsport.com.

I forbindelse med afvisningen har Haas henvist til en særlig del af konteakten, hvori der står, at Uralkali, som er det firma Dmitry Mazepin ejer, ikke må 'skade, bringe tvivl om, gøre nar af, eller mindske den offentlige opfattelse af Haas' positive image og goodwill'.

F1-holdet er af den opfattelse, at det faktum, at Mazepin har meget tætte bånd til Kreml og Putin er nok til at udløse denne klausul. Dog var EU's sanktioner endnu ikke trådt i kraft, da man valgte at annullere kontrakten.

Men ikke nok med, at de afviser at tilbagebetale de 90 millioner kroner, så kræver Haas endda, at der bliver betalt yderligere 60 millioner kroner som kompensation for tab af indtægter, der forventes at forekomme som følge af tabet af aftalen.