Tidligere Formel 1-boss med klar opfordring til Red Bull: Fyr ham

19/10/2023 19:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Mark Thompson/Getty Images
Den tidligere Formel 1-boss er kommet med en klar opfordring til Red Bull, da han mener, at en fyring er på sin plads.

Mest læste i dag

Tidligere Formel 1-boss Joan Villadelprat mener, at det er på tide for Red Bull at skille sig af med deres rådgiver Helmut Marko.

Den østrigske rådgiver har fået et ry for at tale rent ud af posen, selvom han har en rådgivende rolle hos Red Bull. Ved flere lejligheder har han bevist, at han ikke tøver med at give udtryk for sine holdninger.

Blandt andet er han kommet under beskydning for sin kritik af Sergio Perez, som ikke har klaret sig specielt godt i denne sæson.

Selvom han efterfølgende er kommet med en undskyldning, har Marko endnu en gang undermineret Perez og antydet, at en 'ændring af klima og hold' er nødvendigt for ham.

Villadelprat, der har været teamchef for hold som Tyrrell, Benetton og Prost, har nu opfordret Red Bull til at skille sig af med Marko. Det skyldes, at han anser Marko som en negativ tilstedeværelse på holdet.

"Tag Helmut Marko væk fra f**king holdet," sagde han til PlanetF1.

"Hver gang han åbner munden, er det eneste, han gør at svine til. Det er et område, du ikke behøver at tale om, for hvis det ikke går godt, og det er hårdt for en kører, har du ikke brug for, at nogen fortæller dig, at du er ubrugelig."

"Når du er leder, og du har mange mennesker, der arbejder sammen med dig, er der forskellige måder at arbejde på. Du har nogle mennesker, som du skal stå bag ved at slå ned på dem. Det er den måde, du motiverer dem på. Men du har også menneske, du ikke behøver at slå ned på."

"Når de laver en fejl, samler du brikkerne op og sætter dem tilbage igen. Så hjælp ham med at vende tilbage. Det er det, en manager skal gøre. Det er det, Christian (Horner, red.) skal gøre. Men i øjeblikket er der ikke noget bedre valg end Checo (Perez, red.) for Red Bull."