Golfstjerne afviste tilbud fra LIV Golf på mere end 900 millioner kroner

Af: Nicolai Busekist

|

24/10/2023 18:30

LIV Golf har forsøgt at hente nogle af golfsportens største stjerner, men det er ikke dem alle, der kan købes.

Mest læste i dag

Flere store stjerner har allerede vendt PGA Tour ryggen til fordel for LIV Golf. En stor del af dem, der har gjort det, har fået en stor pose penge for det. Omfatter blandt andet Phil Mickelsen, Brooks Kopka og Cameron Smith.

Men det er ikke alle spillere, der har været villige til at forlade PGA Tour, selvom de har fået et enormt tilbud. En af dem, der har afvist at gøre dette, er den 27-årige amerikaner Will Zalatoris.

Ifølge golfanalytiker Brandel Chamblee afviste Zalatoris et enormt tilbud fra LIV Golf, som var ivrige efter at hente ham væk fra PGA Tour. Faktisk var der tale om et beløb, der kunne have sikret ham resten af livet.

Chamblee hævder, at Zalatoris 'bad saudierne (MBS) om at stoppe deres tilbud på $130 millioner op, fordi han ønskede at på den rigtige side af historien og at skabe et inspirerende eftermæle'.

Det lyder dog, at han rent faktisk skulle have taget tilbuddet op til seriøs overvejelse. I sidste ende besluttede han sig for, at han ville blive på PGA Tour, og derfor sagde nej til 130 millioner dollars, svarende til cirka 910 millioner kroner.

"Som texaner er jeg udmærket klar over mit bias, men på trods af dette, kan der ikke siges nok om texanerne, der afviste de mange millioner for at slutte sig til LIV. Er taknemmelig for PGA Tour-stjernerne Scottie Scheffler og Jordan Spieth, som hjalp med at sikre PGA Tourens historie ved at takke nej til mange millioner, men især til Will Zalatoris, der som skadet, men potentiel superstjerne bad saudierne (MBS) om at stoppe deres tilbud på 130 millioner dollars op, fordi han ville være på den rigtige side af historien og at skabe et inspirerende eftermæle," skriver Chamblee på X.

"Ud over Zallatoris, så afviste Coody-brødrene, Pierceson og Parker også flere millioner dollars og et potentielt livsændrende tilbud, fordi de mente, at eftermæle har mere valuta end hykleri. Saudierne (MBS) ønsker at bruge golf til at hvidvaske deres omdømme, men måske lige så meget at bruge golf til at diversificere deres økonomi, der næsten udelukkende er baseret på petroleum."

"De ønsker at bruge golf som et redskab til økonomisk ekspansion, for at undgå nødvendigheden af at modernisere deres arkaiske og middelalderlige syn på kvinder, hvilket naturligvis hindrer deres økonomiske ekspansion. Hvis vi tillader, at golf bliver købt af saudierne (MBS), vil vi stiltiende støtte underkastelse af kvinder. Golf står over for en eksistentiel trussel, der har langt flere implikationer end selv golfspillet."

Zalatoris har endnu ikke vundet en major, men han er blevet nummer to i tre af dem. Det blev han ved 2021 Masters, 2022 PGA, og 2022 US Open.